Weboldal címe
Weboldal alcíme
Példa cím
Fejléc alcím szövege

  • Projekt: részleges lakberendezés, egyedi bútorok tervezése, stílus kialakítása

  • Stílus: elegáns, filigrán, klasszikus, romantikus, kifinomult


Ügyfelem a Hozzá közelálló klasszikus stílusban szeretett volna átalakítást végezni meglévő szecessziós házában. Eleganciát és minőséget tükröző darabokkal szerette volna magát körülvenni nagypolgári stílusban.  Mivel a szobák a nap nagyrészében árnyékosak voltak, így a világos és melegebb árnyalatokkal tudtuk megteremteni a napsugarak illuzióját az összes szobában.

A konyhát finom és különleges részletekkel igyekeztem megtervezni Ügyfelem igényei alapján. Szükséges volt alkalmazkodni a már meglévő vízes- és elektromos kiállásokhoz, így a szekrények elosztását is ehhez igazítottam. A kis alapterületű, ugyanakkor magas belmagassággal rendelkező helyiség miatt fontos volt, hogy ne alakuljon ki oszlop jellegű hatás, így vízszintes megosztásokkal oldottam a nyújtott vonalakat.

A dolgozószobában is ezt az irányvonalat követtem, csak egy kis búzavirág-kéket csempésztem be pár felületre, tartva a kifinomult színvilágot.  A szintén saját tervezésű szófa is ezt az eleganciát hivatott tükrüzni a nem mindennapi faragott lábával és mélytűzött felületeivel.

A csempe választás esetében a finom és visszafogott tapétára hajazó csíkos felületeket váltakoztattam a hozzá tartozó barokk mintájú burkolólapokkal, néhány terület, illetve funkció kerettel való kiemelésével feldobva. Ezek luxusérzetét csak a kis mértékben megjelenő arany és a bronz színek tudták mégjobban emelni úgy, hogy nem váltak túlzóvá az enteriőrben.